Àrea d'educació

EL VALOR DE L'ESFORÇ

 

Com podem ensenyar als nens que a la vida no s'aconsegueix res sense esforç? Com podem motivar-los per a què s'esforcin pel seu futur? Com podem ensenyar que s'adaptin als canvis? Com educar en l'esforç. Com començar a ensenyar. Com treballar les eines per transmetre als nens i joves el valor de l'esforç.

 

 

EL RESPECTE A UN MATEIX I VERS ELS ALTRES

 

Ensenyar als nostres fills respecte, és una de les tasques més importants del procés d'educació dels mateixos, i és que el respecte és un valor essencial per a la formació d'un individu. Evidentment no és una tasca fàcil, però hi ha algunes idees que ens diuen com ensenyar als nens a respectar els altres d'una forma més senzilla i efectiva.

 

Ser respectuós és una característica que el nen ha d'aprendre des de petit per conviure en societat. Ensenyar al teu fill a respectar els altres comença amb l'exemple, i continua amb un procés de dedicació. Parlarem de les eines d'autoconeixement i reflexió sobre com treballem el valor del respecte a casa i de les eines per transmetre-ho als nens i joves. 

 

 

APRENDRE A SER RESPONSABLES

 

Un dels majors reptes que tenen els pares és aconseguir que els seus fills siguin responsables i a més que compleixin amb certes obligacions d'acord amb la seva edat. És indispensable, per tant, tenir present algunes claus que ajudaran els pares a aconseguir aquest objectiu.

 

Parlarem de com treballar el valor de la responsabilitat a casa, de les recompenses per ser responsables, l'establiment de normes, com poden ajudar els pares a prendre decisions... Problemàtiques en les famílies: control de deures, planificar, prioritzar...

 

Parlarem de com prioritzar i distribuir la feina dels nens i joves que s'ha de realitzar fora de l'aula.

 

Sovint, es tracta d'un problema de planificació mal resolt o d'una manca d'aprofitament de l'espai i del temps. Tot ajuda a la concentració del noi o noia alhora de treballar: material que pugui distreure, telèfon, tablet, ... a la vegada que, un bon aprofitament del temps i de la qualitat del temps, comporta moltes menys hores realitzant molta més feina.

 

A vegades també la manca de comunicació amb l'escola que comporta malentesos i desconeixement. Es tracta de reflexionar sobre què és prioritari per al nostre fill o filla i què necessita. Treballar per damunt de tot la relació familiar, si aquesta és bona, els problemes d'aprenentatge quasi desapareixen.

 

 

L’APRENENTATGE UN COP FORA DE L'ESCOLA

 

En moltes ocasions els nens i joves, sempre segons el seu nivell d’estudis, han de compaginar la tasca de deures de l'escola amb les activitats extraescolars i, en certs casos, amb activitats esportives o altres de lleure. Això pot comportar un estrès que té una incidència directa en el rendiment i en la salut del noi o noia. És important una planificació adequada a cada nen o jove i prioritzar segons els seus gustos, interessos i el plaer que li pot aportar, ja que a vegades encaminem als nostres fills cap a direccions que poden ser molt interessants, però que potser s'allunyen de les seves preferències.

 

 

COM PARLAR DE LA SEXUALITAT AMB ELS FILLS

 

La sexualitat inclou una àmplia gamma de temes (el cos masculí i femení, la reproducció, tipus de relacions, conductes sexuals, com evitar l'embaràs i prevenir malalties de transmissió sexual).

 

Parlar amb els fills sobre sexualitat és una conversa que dura tota la vida.

 

Com i quant és convenient començar a parlar sobre la sexualitat?

 

Quins tipus de preguntes realitzen els nens en les diferents etapes escolars i com es responen?

 

Què poden fer els pares per ajudar als seus fills per a tenir bona salut sexual i bones relacions sexuals? Com podem informar, educar i orientar?

 

 

LA INFLUÈNCIA DE LES NOVES TECNOLOGIES

 

L'ordinador, el televisor, la consola, el mòbil, … Les noves tecnologies s'han convertit en un habitual en el dia a dia de les persones.

 

Parlarem dels avantatges i desavantatges, de regular, fomentar un bon ús i aprofitar les possibilitats d'aquestes eines dins de l'àmbit familiar; de com repercuteix en el fill/a i en els adults; i de com incidir en un consum responsable.Per obtenir més informació, si us plau, contacta amb nosaltres.

 

back button

Agenda formacions

FORMACIONS VIRTUALS

(classes en directe)

ORGANITZEM EL TEU CASAL D'ESTIU 2021

FORMACIÓ ONLINE