COM CONÈIXER ELS NOSTRES FILLS I LES SEVES NECESSITATS
Els adults tenim drets i volem que es respectin. Els nens, nenes i adolescents també els tenen i també hem de respectar-los.
Conèixer les necessitats de cada edat i etapa educativa. Com podem educar als nostres fills tenint les seves necessitats en compte i afavorir el coneixement i la relació envers a ells/es. Com evolucionen aquestes necessitats. Tipus de necessitats: de qualitat, de quantitat, afectives....
EDUCACIÓ SOCIO-EMOCIONAL
El saber controlar les emocions, els sentiments, saber-ho gestionar i utilitzar amb la fluïdesa adequada, ens permetrà afrontar el nostre dia a dia d'una manera més eficient. Els pares podem ensenyar als nens a desenvolupar la seva part emocional i canalitzar les seves emocions. És important que aprenguin a controlar i a ser afins amb els altres. L'educació emocional és part de la formació del nen i per això es necessita la cooperació de la família.
GELOSIES ENTRE GERMANS
La durada de la situació de gelosia que viu un fill en la família depèn molt de l'actuació dels pares. La intervenció dels pares és essencial perquè la gelosia no representi un patiment per al nen, evitant que la rivalitat entre els fills duri per molt temps.
Els nens a totes les edats necessiten que se'ls demostri afecte.
Parlarem de com el nens poden expressar la gelosia a través de diferents conductes, dels indicadors de la presència de gelosia, de les pautes que poden ajudar a que la situació millori i com evitar la gelosia de la millor manera.
COM PARLAR AMB ELS FILLS DE LA MORT I EL DOL
Alguns nens ja han viscut la mort d'una mascota o d'una persona propera i és una situació molt difícil d'explicar, especialment si encara són de curta edat. Els nens reaccionen davant la mort de diverses maneres.
Pensant en les seves característiques evolutives, es poden establir alguns consells i tenir clares algunes idees per a què les famílies les puguin tenir en compte i per decidir com comunicar una mala notícia, ja que pot ser de gran utilitat per a tota la família.
LES PORS INFANTILS: COM AJUDAR A COMBATRE-LES
Normalment les pors apareixen i desapareixen en els nens, canvien a mesura que el nen va creixent i és capaç de superar-les quan reconeix a poc a poc la realitat. Els temors a les persones estranyes, als objectes, als sorolls forts, a la foscor. Parlarem de les reaccions dels nens davant les pors, com podem ajudar a superar-les, com poden actuar els pares, com es poden prevenir.
EL PERQUÈ DELS MALS COMPORTAMENTS: SOLUCIONS I ESTRATÈGIES
Com a pares segurament ens sembla que els nostres fills aprenen més fàcil els mals comportaments que els bons. Establirem els principals mètodes de modificació del comportament i de bons hàbits de conducta. Parlarem de les pautes per a la implementació de càstigs i reforços i de les tècniques de resolució de conflictes, així com l'aplicació de normes i límits.
LA CONSTRUCCIÓ DE LA PRÒPIA PERSONALITAT
Hi ha molts factors que influeixen en la personalitat del nen o adolescent: els pares, l'escola, els amics, altres adults. L'ambient en el qual un es troba afectarà positiva o negativament la personalitat de l'individu i és per això que parlarem de la importància d'una bona autoestima i autoconcepte i com potenciar-ho des de l'àmbit familiar.
PRINCIPALS TRASTORNS EN L'APRENENTATGE ESCOLAR
Els trastorns en el desenvolupament de l'aprenentatge escolar constitueix un conjunt de problemes que interfereixen en el rendiment, dificultant el progrés del nen i la consecució dels diferents plans educatius. Parlarem de les dificultats, factors de risc, les destreses afectades amb major freqüència i problemes posteriors que poden afectar en el seu aprenentatge. El TDAH i la dislèxia.
Per obtenir més informació, si us plau, contacta amb nosaltres.